Frågor & svar

Här har vi samlat några av de vanliga frågorna som vi får. De flesta svaren gällande produkterna hittar du i respektive beskrivning för produkten.


BESTÄLLNINGAR

Jag har nyss lagt en beställning och jag valde "Hämtning på lagerbutiken i Timrå". När kan jag hämta mitt paket och vart?

När du lagt din beställning så kommer du att få ett mail så fort vi packat paketet och då är det redo att hämtas upp hos oss.

Öppettider i vår butik i Timrå: 
Vardagar: 08:00-12:00 & 13:00-17:00

Adress: 

Hantverksvägen 3D

861 36 Timrå 


Jag skrev in fel telefonnummer, mail eller adress när jag beställde, vad gör jag?

Lugn det är ingen fara! Det går snabbast om du svarar på orderbekräftelse-mailet som hör till ordern och berättar vad du vill ändra. Då kommer vi se direkt vilken order som det gäller och kan fixa det snabbt innan paketet går iväg. (Om paketet redan har gått iväg från oss så kan vi tyvärr inte fixa någonting).


BILVÅRD

Hur kommer jag igång med att tvätta en bil som inte blivit riktigt tvättad på länge, eller aldrig riktigt tvättad?

 Bilvård är inte svårt med våra medel tillsammans med våra enkla instruktionsvideos under varje produkt. Vi rekommenderar annars att du börjar kolla igenom min stora YouTubekanal Gördetmedrw för att bli expert på mina produkter.


Hur ska jag ta hand om min bil på bästa sätt? 

I min bilvårdskurs finner du mycket information om bilvård och de viktigaste delarna för att kunna tvätta din bil som ett proffs!


Vad behöver jag för att tvätta bilen?

På våran webbshopp hittar du medel för att kunna hjälpa dig med att få bilen skinande ren oavsett hur smutsigt ditt fordon är.

Produkterna går att använda på både bil, båt, husvagn, husbil, motorcykel med mera. Mer om vad som behövs finns att läsa i min bilvårdskurs.


Hur ska jag rengöra mina fälgar?

Fälgarna kan vara svårare att rengöra än bilens lack, det beror på att fälgarna sitter nära vägen och bilens bromsar. 

Fälgarna tar även upp massvis av asfalt oavsett om du kör på sommaren eller vintern, för borttagning av salt och asfalt så kör du med kallavfettning!

Sen blir det väldigt mycket bromsdamm på fälgarna, det är omöjligt att undvika. Bromsdammet innehåller flygrost, då kan det vara lämpligt att använda en flygrostborttagare som även kan användas överallt på övriga bilens lack.

Som skydd för dina fälgar kan du använda keramiskt spray-lackskydd eller keramisk detalier. Dessa produkter kommer göra att fälgarna blir blanka och att vattnet kommer vilja rinna av. Detta hjälper även dig vid nästa tvätt med att få smutsen att inte sitta exakt lika hårt som en fälg som inte är behandlad. 


Vilken produkt är bäst för rengörning av skinnsäten?

Det är onödigt att köpa en dyr produkt som endast är avsedd för att göra rent skinn och läder. Med vår multirengöring så gör du enkelt rent både skinnsäten, ratten som är av läder men även hela inredningen. Multirengöring är det meningen att man ska späda ut, den blir inte mindre effektiv om du späder ut den.

Hur du späder finns i produktbeskrivningen för vår multirengöring.


Hur får jag ren mina gummimattor i bilen?

Att få ren gummimattorna i bilen kan vara svårt om man inte vet vilket medel som man ska använda. Oftast ser dem lika dassiga ut igen efter tvätten när mattorna torkat igen. Ibland använder man shampo eller kallavfettning vilket inte är helt rätt enligt oss. Här är det bättre att använda alkalisk avfettning och helst en borste som du kan arbeta bort smutsen med. Om du använder denna kombination så kommer mattorna bli jättefina igen.


Vad är det för skillnad på alkalisk avfettning, kallavfettning och Lim & Tjärlösare?

Kallavfettning använder man för att få bort asfaltsfläckar, fett, tjära, olja, dieselfläckar, bensinfläckar, lim med mera. Kallavfettning är petroleumbaserad vilket innebär att den är uppbyggd på olja (petroleumbaserad avfettning).

Alkalisk avfettning är en vattenbaserad avfettning och fungerar på ett helt annat sätt än sistnämnda kallavfettningen. Alkalisk avfettning löser insekter, flugor, blodfläckar, lera, mossa, damm o.s.v. Det är alkaliska avfettningen som gör att ytorna ser ren ut efter att du använt den. Man kan även exempelvis använda den alkaliska avfettningen i Foam Lance eller skumpåläggare. Denna avfettning är suverän att använda om man vill snabbtvätta bilen, särskilt sommartid. Spraya på alkalisk avfettning och spola av, det kommer att ge ett förvånansvärt bra resultat.


Kan man använda avfettning på plast?

Ja, du kan använda både Kallavfettning & Alkalisk avfettning på alla typer av plast, oavsett om det är lackerad plast eller helt vanlig svart omålad plast som exempelvis på stötfångare och plastlister.


FOAM LANCE

Vilken Foam Lance-adapter ska jag ha?

Under fliken som heter "adaptrar för Foam Lance" hittar du de adaptrar som vi har.

För att ta reda på vilken adapter som du har på din tvätt så föreslår vi oftast att du går ut till din tvätt och tar loss munstycket och jämför din koppling på din tvätt med bilderna på våra adaptrar, då brukar man enkelt kunna se. Det finns också exempel i texten för varje adapter vilka tvättar den kan passa till.

Om du inte vet vilken adapter som du ska ha, maila oss! Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig att hitta rätt adapter till din tvätt!

PRISER, LEVERANS OCH BETALNING

Hur lång är leveranstiden?

Vi skickar oftast din order samma dag som du lagt din beställning, vid högre orderingång så skickas den oftast inom några arbetsdagar. Order som är lagd på helgen skickas oftast som tidigast nästkommande vardag. 

När får jag min klarna-faktura?

Det är klarna som sköter våra fakturor och så fort som vi packat och skickat ordern så skickas ett meddelande till klarna som från och med då sköter hela betalningsprocessen mot er kunder. Oftast får du fakturan direkt eller inom någon dag. Om du inte har fått fakturan eller har några frågor om fakturan så rekommenderar vi att ni kontaktar Klarna då vi inte kan svara på några väsentliga frågor där.

Varför skickas inte min order?

Det kan bero på att vi för stunden har fått väldigt många beställningar och att din order inte blivit packad ännu, vi packar paketen hela dagarna mellan 08:00-17:00 och vi packar dem i turordning, ordern som legat längst kommer packas först.

När jag hämtat ut min order

När du hämtat ut din order och kommit hem är det viktigt att du packar upp den direkt. Dels för att se att allt är med i din beställning och att inget är skadat. Efter att du packat upp den så ska alla flytande vätskor förvaras stående.


SERVICE, RETUR OCH ÖVRIGT

Jag vill returnera en produkt, hur gör jag?

Hos oss har du alltid öppet köp som kund. Det krävs dock att förpackningarna är obrutna och oanvända för att du ska kunna skicka tillbaka det på öppet köp. Om du har en produkt som gått sönder eller som du av annat skäl vill reklamera så kontakta oss så hjälper vi dig!

Jag har inte fått någon bekräftelse efter jag gjort min beställning, vad gör jag?

Kolla igenom din mail så att inte mailet hamnat i din skräppost. Om du inte finner den där heller så kan det vara så att du angivit fel mailadress när du gjorde din beställning. Om du kontaktar vår kundtjänst antingen via telefon eller mail och förklarar ditt problem och berättar att du vill ändra adress är det inget problem så länge vi inte har hunnit skickat iväg ditt paket ännu.

När jag skulle hämta ut paketet så var det skadat, vad ska jag göra?

Ibland går paketen sönder i frakten och oftast beror det på hård hantering och belastning i transporten till dig som kund. Det gör ingenting om du hämtar ut paketet även om det är skadat, ibland har ingenting gått sönder eller kan det vara en kork som suttit lite löst, det ser oftast värre ut än vad det är, våra produkter är hållbara för fraktskador.

Om dina produkter är trasiga eller om något saknas så rekommenderar vi att du kontaktar oss och skickar med bilder på kollit så att vi kan lösa problemet åt dig så snart som möjligt och skicka nya produkter.

ÖVRIGA FRÅGOR

Rekondar ni bilar åt kunder?

Nej, vi är endast en webshop som säljer produkter för att ni ska kunna göra dessa arbeten själv och spara pengar.

Senaste från youtube