Rengör insidan av vindrutan på bästa sätt

Att rengöra insidan av vindrutan är inte bara en fråga om att det ska bli rent och se fint ut, utan också viktigt ur säkerhetssynpunkt. En ren vindruta bidrar till bättre sikt under körning vilket minskar risken för olyckor.

Dessutom kan smuts och beläggningar på insidan av rutan orsaka störningar och reflektioner som kan störa dig när du kör.


Detta behöver du för putsa vindrutan på bilen

Det är verkligen busenkelt att få insidan av framrutan ren och fin. Du behöver bara två produkter:


Finns även i ett prisvärt glasrengöringspaket.

Steg-för-steg guide för att putsa insidan av framrutan

sprayar på glasrengöring på insidan av vindrutan

Steg 1: Spraya på glasrengöring

Börja med att spraya på glasrengöring antingen på glasduken eller direkt på rutan. Vårt medel gör att det inte blir flammigt eftersom det innehåller en viss del av en särskild alkohol som gör att medlet dunstar in och försvinner utan att lämna streck.

vänder på handen för att nå med glasduken

Steg 2: Lägg på medlet på rutan eller i glasduken

Dra ut medlet med duken. För att komma åt längst ner så vrider du handen upp och ner så kommer du åt riktigt fint. Se till att du får ut medlet över hela rutan!

TIPS! Ställ bilen så att du har solen rakt emot dig och framrutan, eller om du har ett garage med en stark lampa. Då ser du tydligt vart smutsen finns och där du kan ha missat att putsa.

visar grepp med glasduken för att putsa rent vindrutan

Steg 3: Putsa rutan

Vänd nu på duken så att du har en helt ren yta. Lägg den uppe på handen och knip åt den med fingrarna så får du ett riktigt bra grepp så du når överallt.

Nu är du färdig och har en ren ruta med klar sikt!

Vanliga frågor och svar

Kan jag använda glasrengöringen till rutorna utvändigt också?

Ja! Det går alldeles utmärkt att rengöra glasrutorna utvändigt och backspeglarna också med vår glasrengöring.

Kan man använda fönsterputs till bilen?

Ja alla fönsterputs medel fungerar givetvis, men ingen är lika effektiv som vår egna. Prova själv och testa, du får alltid pengarna tillbaka om du är missnöjd.

Funkar det att använda diskmedel till att rengöra vindrutan?

Det skulle jag inte rekommendera. Stor risk för att det blir flammigt och lite flottigt på rutorna om du använder diskmedel.

Vad ska man tvätta bilfönster med?

Vår glasrengöring såklart! Tillsammans med vår glasduk så har du de absolut bästa förutsättningar för att lyckas och få ett riktigt bra resultat.