Tvätta veteranbil

När du ska tvätta din veteranbil finns det en del saker som du bör tänka lite extra på. I denna artikel går vi igenom hur du på bästa sätt gör en tvätt av veteranbil och även hur du skyddar den efter tvätten.

Vad ska man tänka på när man tvättar en veteranbil?

Det som är viktigt att tänka på när man tvättar en veteranbil är att använda rätt bilvårdsprodukter som passar till äldre bilar. Väljer du våra rengöringsmedel och mikrofiberdukar så kan du känna dig trygg med att din veteranbils lack eller andra känsliga ytor inte skadas.

Tänk också på att vara extra försiktig runt gummilister och packningar. På en gammal bil kan dessa bli sköra med tiden.

Tvätta absolut inte din veteranbil i en automatisk biltvätt. En automatisk biltvätt kan vara alldeles för aggressiv och ha smutsiga borstar som skadar lacken.


Det här behöver du för tvätt av en veteranbil

De här bilvårdsprodukterna behöver du:

Så här gör du tvätt av en veteranbil


Steg 1: Förbered foamlance

Börja med att fylla upp foamlance-behållaren med foamlance-skum. Späd ut efter behov hur pass smutsig din veteranbil är eller justera vattenmängden på foamlancen till önskat skum. Anledningen till att vi använder foamlance istället för vanligt bilschampo är att det kan finnas smuts på bilen, och gnuggar du då med en svamp eller handske finns risk att du repar lacken.

Steg 2: Lägg på foamlance-skum

Dränk bilen med skum och låt det verka några minuter.

Steg 3: Skölj av skummet

Spola sedan av hela bilen med vatten.

Steg 4: Använd flygrostborttagare

Nästa steg är sedan att spraya på flygrostborttagare eller använda en tryckspruta för att spruta ner hela bilen. Spraya i svepande rörelser så täcker du bilen mest effektivt. Låt sedan medlet verka i ungefär 5-7 minuter. När det gäller flygrost så ser man ofta in att det finns på bilen, så även om du tror att bilen inte har någon flygrost så rekommenderar vi att du använder det. Du kommer bli förvånad!

Steg 5: Skölj och torka bilen

Spola sedan av bilen och torka torr med mikrofiberduk.

Steg 6: Färdigt

Nu har du en ren och fin veteranbil!

Bonustips

När din veteranbil har fått en tvätt och är ren och fin kan du även passa på att ge däcksidorna en omgång med vår däckglans för att få till ett ännu bättre helhetsintryck.

Skydda din veteranbil efter tvätt

För att skydda din veteranbil efter tvätten finns det olika alternativ du kan välja.

Det snabbaste och enklaste sättet är att använda vårt keramiska spray-lackskydd. Gör detta medan bilen fortfarande är blöt. Sedan spolar du av hela bilen, sedan är du klar!

Vill du ge din veteranbil ett bättre skydd så kan du antingen polera bilen eller vaxa bilen.