VAD ÄR SKILLNADEN PÅ KERAMISKT SPRAYLACKSKYDD & KERAMISK DETAILER?

Här tänkte jag försöka på ett enkelt men ändå lite mer detaljerat sätt förklara en fråga som jag får väldigt ofta både på mail & dm. Fortsätt läs för att förstå mer vad skillnaderna är mellan keramiskt spraylackskydd & keramisk detailer.

Keramiskt Spraylackskydd (wet coat)

  • Härlig doft av bubble gum
  • Bus-enkel applicering
  • Extrem vattenavrinning och vatten-bäddning på lacken
  • En flaska räcker till många appliceringar

Detta var mitt första keramiska lackskydd som jag lanserade redan under början av 2020 som en första prototyp, produkten var då grön till färgen och luktade coconut. Den blev direkt en riktigt populär produkt men jag såg snabbt potentialen med att göra produkten ännu mer potent med längre hållbarhet, längre räckvidd på en flaska och med ännu brutalare avrinning.

Så jag gjorde om produkten under mitten av 2020 och gjorde det nya spraylackskyddet i rosa färg och med bubblegum doft. Nu började försäljningen ta fart på riktigt och produkten är nu en av våra top 4 storsäljare tillsammans med alkalisk avfettning, flygrostborttagare & kallavfettning. Det är alltså detta lackskydd som säljs idag.

HUR APPLICERAS SPRAYLACKSKYDDET?

Efter att du schamponerat bilen och spolat av schampot så är tvätten normalt färdig. Här lägger vi till ett extra steg och medan bilen nu är blöt så sprayar du ut detta medlet sparsamt över hela bilen, överdosera inte då det knappast behövs. Funkar även fint att spraya på efter att du har tvättat dina fälgar eller gjort ren din båt för att få ett extra skydd.

Du ser hur medlet enkelt sprids och fördelas ut över vattnet på bilen. Så snart du har täckt alla ytor spolar du av medlet med en högtryckstvätt. Här ska du spola mycket noggrant tills att allt vatten på bilen är klart och genomskinligt och inte mjölkigt. Effekten kommer direkt i form av en helt enastående avrinning och glans där allt vatten kommer pärla sig och vilja hoppa av bilen.

Torka därefter helst bilen torr med en torkduk 50x80cm för att undvika kalkfläckar som blir jobbiga att få bort om vattnet torkar in.

Keramisk detailer


Används på å torr lack samt som torkstöd.

  • Härlig doft av citrus
  • Bus-enkel applicering
  • Brutal glans och känsla av en len lack
  • En flaska räcker till många appliceringar

Denna produkten kom strax efter det rosa spraylackskyddet. Detailern är också ett riktigt keramiskt lackskydd men som appliceras med duk istället för att spolas av med vatten. Jag var lite dålig på att marknadsföra just detailern i början, varför vet jag faktiskt inte. Men vi sålde så bra av det rosa spraylackskyddet så jag hann inte med att prata så mycket om detailern.

Detailern är min favoritprodukt bland lackskydden, därför bestämde jag mig under slutet av 2021 och nu i början av 2022 att börja visa mer av detailern i videos och försäljningen tog fart direkt.

Den positiva responsen från alla kunder som provat detailern är enormt positiv, jag tror faktiskt vi har en ny storsäljare i detailern på gång framöver. Den keramiska detailern ger ju en känsla av en helt nypolerad lack, fast det tar liksom 5 minuter att lägga den över hela bilen och är verkligen busenkelt.

HUR APPLICERAS DETAILERN?

Som torkstöd

När man tvättat färdigt bilen så vill man oftast torka bilen torr med en mikrofiber 50x80 torkduk för att undvika kalkfläckar.

Här kan man då spraya detailern direkt i torkduken eller direkt på den blöta lacken. Det som kommer ske då är att medlet kommer fördelas ut över lacken samtidigt som vattnet torkas med duken.

Här har du alltså både torkat och lackskyddat bilen i ett svep. Det är verkligen bus-enkelt och det går absolut aldrig att misslyckas med detailern då det är en helt ofarlig produkt.

På torr lack

Här kan du använda min favorit - keramisk torkduk, för att applicera produkten. Normalt sätt så sprayar du bara medlet rakt på lacken, typ 1-2 sprut direkt på en framskärm och torka in medlet och fördela det med en keramisk torkduk.

Det går också jättebra att spraya medlet direkt i torkduken och fördela ut med duken, det där väljer du själv.

Du kan till och med spraya denna detailern direkt på sommarsmuts som pollen och damm och bara torka bort smutsen och använda produkten som en quick detailer. Då blir det en så kallad "vattenfri tvätt/waterless wash".

Produkten tar ungefär 1-2 dagar för att genomhärda då det är ett riktigt keramiskt lackskydd. Under tiden som detailern härdar så kan du se en gråaktig hinna på lacken. Särskilt om du har svart eller mörk lack, det är helt ofarligt och vittnar bara om att medlet håller på att flasha/kurera/härda. Det går jättebra att använda bilen både i regn eller annat blött väglag medans produkten härdar.

Produkterna som används har du här

Senaste från youtube