JAG SKA TVÄTTA MIN BIL UTVÄNDIGT, VAD BEHÖVER JAG?

Här listar jag de bilvårdsprodukter som jag själv valt ut och som jag tycker är dom allra viktigaste som man bör ha för att kunna göra en riktig, bra och grundlig biltvätt som blir väldigt enkelt att utföra.

Jag listar allt också i rätt ordning så du ser i vilken ordning medlen skall användas.

TVÄTTA BILEN UTVÄNDIGT


Steg 1: Kallavfettning
Använd denna avfettning om du har kört i vägsalt på vintern, eller om du vill ta bort för att ta bort svarta asfaltsprickar eller oljefläckar, diesel, fettfläckar och annat fettlösligt.
 • Spraya kallavfettning över hela bilen på torr lack, oftast behövs inte läggas högre upp än till handtagen på bilen men glöm inte att lägga på hela bakdelen hela vägen upp till taket då vägsmutsen virvlar runt där av fartvinden. Låt verka i 5 minuter och spola därefter av med högtryckstvätt.

Steg 2: Flygrostborttagare
Nu är det dags för våran mirakelprodukt som löser upp allt möjligt. Den kommer ta bort så gott som allt smuts som är fastbränt och som annars inte vill lossna. Produkten tar även bort bruna prickar på lacken samt kan användas som en perfekt fälgrengöring.
 • Spraya på lacken och eller på fälgarna, kan appliceras både på blöt och torr yta. Medlet kan läggas på hela bilen inklusive tak, rutor & motorhuv. Vänta tills medlet blir lila (syns som små prickar och rinningar som blir lila) Då har medlet löst upp alla smutspartiklar och flygrost. Spola därefter av.
 • Använd med fördel en fälgborste pro eller en rekondpensel för att pensla flygrostborttagaren på fälgarna.

Steg 3: Alkalisk avfettning
Här har vi en avfettning som skulle kunna användas som steg 1 innan schampo på sommaren. Om det är sommar så skulle jag säga att du i många gånger kan skippa både steg 1 & steg 2 och uteslutande kan använda endast denna avfettning mot sommar-smutsen. Den här produkten tar bort flugor, insekter, mögel, alger, sot, damm, lera m.m. Är även en mycket bra produkt för båtar, husvagnar & husbilar.
Rengör även gummimattor, cab-tak, sufletter, textilmattor, husfasad, stenplattor m.m.
 • Blanda ut produkten enligt instruktionerna med vatten för bättre ekonomi och räckvidds-längd av produkten. 
 • Spraya på över hela fordonet, vänta nån minut. Spola av med högtryckstvätt.
Steg 4: Schampo
Ett riktigt bra schampo är viktigt att använda för att få till slutfinishen av biltvätten. Bilschampot gör det sista jobbet innan det är dags att spola av och torka bilen torr. Detta schampot skummar ruskigt bra.
 • Droppa i 1 eller 2 korkar av medlet i en tvätthink och spola i vatten. Spelar ingen roll om du kör kallt eller varmt vatten. Använd en mikrofiber tvättplatta eller en tvätthandske istället för en traditionell skum-svamp som måste kasseras efter en enda tvätt p.g.a risken för tvättrepor. Dessa tvätthandskar & tvättplattor är gjorda av mikrofiber och fångar både in smuts och stenar bra samt kan tvättas i tvättmaskin.
Invändig rengöring: Multirengöring som finns i flera olika dofter och storlekar
För insidan av bilen så har jag tagit fram ett medel som kommer kunna göra allt.
Produkten multirengöring kan spädas ut med vatten och du får därmed en räckvidd på upp mot 5ggr mer om du späder ut till max dosering. Medlet rengör allt invändigt såsom bland annat:
 • Plastdetaljer
 • Skinnsäten
 • Mocca-säten
 • Tygsäten
 • Ratt
 • Gummi
Torkduk för att torka bilen torr efter du tvättat färdigt:  
Här har vi torkduk 50x80cm som är grym. Här kan du kasta allt vad som heter sämskskinn i soptunnan. Den här duken är 10ggr bättre än ett sämsk-skinn och torkar hela bilen torr på nolltid. Om du torkar bilen torr så undviker du dessutom att det blir vattenprickar (kalkfläckar) efter vattnet annars när det torkar in.


FälgborsteOm du vill ha dina fälgar riktigt riktigt rena så rekommenderar jag att ni kör med denna borste tillsammans med fälgsyran eller flygrostborttagaren när ni ska göra ren fälgarna från flygrost. Denna fälgborste är tillräckligt hård för att skrapa bort smutsen men också tillräckligt skonsam för fälgarnas lack och skadar inte fälgarna.


EFTER TVÄTTEN

Efter tvätten rekommenderar jag att du använder ett keramiskt lackskydd för extra glans och skydd. Läs mer här!

Senaste från youtube