VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ ALKALISK AVFETTNING & KALLAVFETTNING?

Här förklarar jag skillnaden på alkalisk avfettning och kallavfettning samt deras användningsområden.

KALLAVFETTNING

Kallavfettning använder man för att få bort asfaltsfläckar, fett, tjära, olja, dieselfläckar, bensinfläckar, lim m.m. Kallavfettning är petroliumbaserad vilket innebär att den är uppbyggd på olja.

ALKALISK AVFETTNING

Alkalisk avfettning är en vattenbaserad avfettning och basisk produkt med högt pH värde (13).

Den fungerar på ett helt annat sätt än sistnämnda oljebaserade kallavfettningen. Alkalisk avfettning löser insekter, flugor, blodfläckar, lera, mossa, damm, alger, sot, damm m.m o.s.v. Det är alkaliska avfettningen som gör att ytorna ser ren ut efter att du använt den.

Man kan exempelvis använda den alkaliska avfettningen i en foam lance då det genererar ett otroligt bra skum. Denna avfettning är suverän att använda om man vill snabbtvätta bilen. Spraya på alkalisk avfettning och spola av bara, det kommer att ge ett förvånansvärt bra resultat.

VANLIGA FRÅGOR

Kan man använda alkalisk avfettning på plast?

Ja, du kan använda alkalisk avfettning på alla typer av plast, oavsett om det är lackerad plast eller helt vanlig svart omålad plast som exempelvis på stötfångare och plastlister.

Kan man använda kallavfettning på plast?

Kallavfettning kan man absolut använda på plastytor som är lackerade med riktig bilfärg och även på alla fälgar.

Kan man använda lim & tjärlösare på plast?

Lim & tjärlösare är däremot en produkt som vi tagit fram som är en mycket aggressivare variant av våran kallavfettning.

Denna lim & tjärlösare ska ALDRIG användas på plast, plastlyktor, på registreringsskylten eller annan plast, detta då den både kan förstöra plast och lösa upp färgen på bokstäverna på registreringsskylten. Den är endast avsedd för att användas på ytor där det finns lim-rester, typ efter att man dragit bort solfilm exempelvis, samt även på ställen som exempelvis runt hjulhus eller dörrgångar där det kan vara mycket tjära eller asfalts-prickar som kan vara svår att få bort.

Senaste från youtube